…och en medalj till för Pihlström den tredje dagen

Även den tredje dagen av SM så blev det en medalj för Hälle och Samuel Pihlström. Det var på 800m, ett lopp som bjöd på dramatik, efter en traditionsenligt långsam öppning så blev det dramatiskt. En formstark Andreas Kramer lägger sig oväntat först i det långsamma loppet, och när rycket kommer bakifrån så får han en väg fram. Segern går oväntat till Turebergs Asgede och med Kramer på andra plats och Hälles Samuel Pihlström på tredje. Hälle hade som tidigare skrivits tre man i finalen och ännu inte 20 år fyllde Jonas Magnusson tog en 7:e plats med 1.50,95. Två hundradelar före Benjamin Åberg. Men det var tajt, det skilde inte mycket mer än en sekund mellan ettan och åttan i loppet! Herrarnas 5000m blev också ett typiskt mästerskapslopp med ett stort, brokigt och bråkigt startfält. Långsam inledning och Pamplonarusning på slutet. Hälles killar hade ett millopp från i fredags i benen och orkade inte på samma sätt som då fajtas om topplatserna; Arvid Örn slutade 10:a med 14,13, Olle kom 11:a med 14,14 och Petter 13;e med 14,23.

Damernas 5000 var SM:s mest populära gren och löptes i två heat. Hälles Liv Dinis kom här i sin debut på sträckan 2:a i B-finalen med tiden 17,15. Avslutningsvis så kan vi tacka våra kollegor i IK Orient för ett väl genomfört SM, arrangerat i lagom bra väder, med välfyllda läktare och flera lokala medaljörer och finalister. Hälle hade totalt 21 aktiva på plats på banan och otaliga fans på läktarna.