Pihlen vann Finnkampsseger

Årets Finnkamp i Helsingfors gav två jämna matcher, vilka båda slutade med finsk seger. Kanske är det bra för tävlingens skull, det var ganska länge sedan de finska lejonen vann en dubbelseger. På det individuella planet så hade Hälle fyra aktiva på plats. Samuel Pihlström hade två tuffa bataljer med sin finske konkurrent Joonas Rinne. På 800m blev det pisk med tre hundradelar i en rasande spurt där Samuel var lite för sent ute att dra upp spurten. Imponerade stort i samma lopp gjorde finnkampsdebuterande Jonas Magnusson med tiden 1.50,35. Jonas slutade 5:a och besegrade med en sekund rutinerade finske Ville Lampinen. På 1500m gjorde Samuel inte om misstaget utan låg hela loppet steget före Rinne och vann här på 3.41,03 efter också här ett mycket snabbt avslutningsvarv. Arvid Öhrn hade en tuff finnkamp efter att ha varit krasslig under veckan. En 5:e plats på 10 000m på 30,26 var helt okey sett mot bakgrunden, sedan fick Arvid även hoppa in dagen därpå som reserv på 1500m och säkra en poäng. Väl kämpat Arvid.

I ungdomskampen så visade Majken Söderlund Larsson på stigande form. Hon vinner 1500m på årsbästatiden 4.29,02. I ungdomsmatcherna blev det två klara svenska segrar.

Emy 3:a på Tjejmilen

Tjejmilen, med anor från långloppens gyllene 80-talet drar fortfarande stora kompisgäng till huvudstaden för löpning och picknick Gärdet. Även om banan är mer turistisk än snabb så var ändå tiderna bra. Hälles Emily Thorén tog en meriterande tredje plats med fina tiden 34,44. Emy sprang som en klocka, 17,22 på första 5km. På 15:e plats kom Linnea Smalström med tiden 37,30.

Blandade löparframgångar

Friidrottssäsongen är nu inne i en övergångsfas, fortfarande har vi några bantävlingar kvar samtidigt som långlopp, terräng och trail drar igång igen på allvar. Skara arrangerade i år ett halvmaratonlopp, och varför inte, finns det någon plats där man kan få fram en platt bana så är det väl på Skaraslätten. Det blev Hälleseger i herrklassen genom flitige Anton Gustavsson med tiden 1.11,39, på 3:e plats kom Adam Brandt med tiden 1.14,09 och på 6:e OCR esset Andreas Marshall med 1.17,06. Samme Adam Brandt har även varit i Oslo och noterat fina 15.14,41 på 5000m bana, i samma lopp noterade även Gustav Josefinsson 15.22,44. På Stonehill Games i Stenkullen så vann Philippa Duff damernas 3000m på persnära 10.39,91. Julia Björkman vann F14 kula på 10,88 och diskus på perset 36,61. Ifrån Basel noterar vi att 12 årige Flip Jonsson fortsätter att utvecklas i rask takt. Han vann här tävlingen med det prosaiska namnet Grosses Meeting für die kleine (En stor tävling för de små). Han vinner här P12 1000m på nya klubbrekordet 3.01,48. Syrran 14 åriga Emelie har tävlat i Lausanne och har bland annat noterat 4.49,73 på 1500m. Bara Hanna Strand har sprungit snabbare i Hällehistorien. I samma tävling noterade 17 årige Petter Oster 1.58,31 på 800m.