Yoie vann Fåle OCR i utklassningsstil

Hälles Yoie Bohlin var inte uttagen till EM i Italien men imponerar dess mer på hemmaplan. När den svenska OCR eliten träffades i helgen för Fåle OCR så var hon totalt överlägsen på den tuffa 9km banan i västgötametropolen Limmared. Banan är en av de tuffaste i Sverige då loppet kombinerar tuff traillöpning med 40 hinderstationer ute i skogen, stationer med uppiggande namn som Mordor och Dödskalledalen. Yoies tid blev 1.06,29  och med den tiden så slog hon landslagstjejerna Linda Digby och Linnea Stenson med fem respektive 6 minuter. Då skall vi veta att Linnea var individuell fyra på EM helgen innan. Det skall sägas att endast en manlig löpare slog Yoie denna dag.

Karin 7:a på EM och stafett silver till Tobias!

Årets EM i OCR avgjordes i italienska skidorten Fondo Grande strax nordost om Gardasjön. Ganska så vanlig miljö när det gäller OCR mästerskap med tuffa backar, långa löptider och en massa tuffa grepphinder samt varje fall på stafetten en mycket tuff och chansartad ramp. Hälle representerades av Karin Abrahamsson och Tobias Jäger vilka båda körde både korta (4km), och långa banan (15km) samt stafett. På korta banan gjorde Karin ett mycket fint lopp och noterade en 7:e plats med tiden 31,49. Tiderna indikerar ju att banan var tuff. Tobias kämpade nere i Italien med både höjden och en lättare förkylning så det blev kryss i protokollet på korta banan och en 17:e plats på den långa. Här noterade sig Karin för en 14:e plats. Men till stafetten så hade Tobbe piggnat till och i det svenska mixlaget så tog han en silvermedalj. Karin deltog å sin sida i ett favorittippat svenskt damlag, men här kom den förbaskade rampen att ställa till det och laget slutade 7:a.