Nytt klubbrekord av Pihlen!!

Karlsruhe heter en inte helt obekant tysk stad nere i sydvästra Tyskland. Man blir lite överraskad av att den endast har 17 000 invånare, i storlek någonstans mellan Ljungskile och Stenungsund alltså. En gång var den huvudstad i furstendömet Baden, härifrån kom bland annat Gustav V:s gemål drottning Victoria, samt även skaparen av Mercedesbilen, Carl Benz. Men på den här hemsidan platsar den uteslutande utifrån att här skrevs Hällehistoria på fredagskvällen: Detta skedde i samband med mastodonteventet Lange laufnacht, då Karlsruhes befolkning ökar med åtskilliga procent. Här matar man heat efter heat efter heat med löpare av god standard. På 1500m landade inte mindre än 26 löpare på tider mellan 3,35-3,40. Men det var på 800m som Hällehistoria skrevs, då vår Samuel Pihlström löpte in på en 7:e plats i A-finalen på 800m med tiden 1.46,76. Därigenom så pressade han Hällelegenden Rizak Dirshes 26 år gamla klubbrekord med drygt två tiondelar. Johan Rogestedt var också med i Karlsruhe och löpte sitt första 800m lopp på några år, klockan stannade på lite drygt 1,52. Här finns dock mycket mer att ge. En som gjorde Hälledebut var Schweiz-baserade 17 åring Petter Oster som noterade 4.05,68 i H-finalen (!) på distansen. Det var dock några sekunder ifrån fjolårsperset så även här finns kapacitet för snabbare tider. Ett annat Hällegäng har varit uppe i Norges äldsta stad. Då tänker ni Oslo, Bergen eller Trondheim. Då säger jag fel, fel, fel, äldst är Tönsberg. Men jag misstänker att Hälletruppen på Per Halle Invitational aldrig hann med att se Slottsfjellet, Nordens Akropolis. Huvuddistansen var 1500m där Arvid Örn kom nia efter en pluton med norrmän på tiden 3.49,49. På 17:e plats kom en persande 18 årig Filip Jonsson med tiden 3.58,99. På Per Halles egen specialdistans 5000m (OS 7:a 1972) så persande Nils Bredin på en tredje plats med 15.05,02, med Henok Ande med 15.44,94 för första gången knäckte 16 minuters vallen. Bästa placeringen tog dock 800m löparen Jonas Magnusson med att bli 2:a med tiden 1.53,56. Till sist så kan vi också notera att Varvetveckan smygstartat i Göteborg med trailvarvet där Adam Sibgård var bäste Hällelöpare med en 4:e plats.