Lagseger till Hälle på Lidingöloppet!

Årets Lidingölopp gick i strålande löparväder, solsken, krispig morgonkyla som låg kvar fram till start och lite middagsvärme som lockade fram publiken. Tiderna då loppet lockade internationella startfält är förbi på gott och ont, men nationellt var uppslutningen god och som vanligt var det en del löpstarka skidåkare och orienterare som gick in och kastade om resultatlistorna. Hälle hade en bred trupp på plats, vilka framförallt riktade in sig på att vinna en åttonde lagseger på  klassikerbanan 30km. På herrsidan var det precis som ifjol Petter Svensson som övertygade mest, nu blir han 8:a efter ett väldisponerat lopp på tiden 1.41,48. På 12:e plats kom ultraspecialisten Olle Meijer in på tiden 1.44,49, en halv minut och två placeringar före Arvid Öhrn. På 21:e plats kom en av Kärngängscoacherna, Anders Bergman med tiden 1.47,33. Det skall sägas att det var drygt 14 000 startande på 3milen. Ifall man tillämpat den klassiska 5-manna tävlingen så hade striden stått mellan Hälle och Stockholms Spårvägen och hjälten hade då blivit Hälles M40 veteran Jonas Zelleroth som kommer in på en fin 62:a plats med 1.55,22 och säkrar en minutseger före Spåret. Därefter hade Hälle ytterligare sju löpare i mål med traillöparen Per Adam Jägersström på 1,56 och M45 veteranen Ashkan Fivrin som prickar 2 timmar jämnt.

Årets lagtävling var för första gången en mixtävling där tre herrar och tre damer räknas. och där råkade Hälle ut för problem då vår snabbaste tjej i spåret, Linnea Smalström tyvärr föll efter första halvan av loppet och tvingades bryta. Men bakom där så löpte resterande tre tjejer säkert och stabilt. Moa Enmark visade på god form när hon slutade 11:a individuellt på 2.06,08 och Michelle Schnellbacher fixade sin debut på den tuffa klassikerbanan med en 30:e plats på 2.13,55 och segerchecken kunde skrivas ut i lagtävling då även Karin Horkerby kom in som 56:a på 2,21. Det var Hälles åttonde lagseger genom tiderna, då Spårvägen saknade tjejer i loppet så blev Stockholms Studenterna tvåa. Under första dagen av Lidingöloppet kan vi även räknas in ett fint lopp av tidigare Lidingöloppssegrarinnan Annelie Johansson som slutade 13:e på damernas 15km med en tid strax över en timma. Ytterligare några som gladde positivt var Ester Strand som slutade 3:a på F17 10km med tiden 40,25.samt lillasyster Hanna som överlägset vann F15 6km på 21,40, nära en och en halv minut före tvåan i loppet.