Musse bärgade guld nummer två på VVM!

På söndagen var det dags för landsvägsloppet 10km på Veteran VM. Loppet gick på en kuperad och knixig varvbana inne i själva Slottskogen där man skickade iväg alla löpare med start på en smal vägstump. För vissa löpare tog det nästan en minut innan man passerade startlinjen. Med tanke på att löparna var allt mellan 35 och 90 år gamla så förstår vi också att farten skiljde. Hälles Mustafa Mohammed höll sig hela tiden framme i tätklungan där som ofta annars en grupp kenyaner gjorde grovjobbet. Men mot slutet så stack Musse ifrån och vann på 30:15, en utmärkt tid på den svårlöpta banan. Totalseger i loppet och en guldmedalj i M45. På en fin 4:e plats i samma klass kom Hälles Markus Bengtsson med tiden 33:18 och 11:a Martin Kjäll Ohlsson med 34:33. Tjejerna startade tio minuter efteråt på samma bana så det blev ganska rörigt. Michelle Schnellbacher hade mycket krafter kvar på slutet och spurtade in på 39:12 vilket gav en 7:e plats i K35. Annelie Johansson var glädjande tillbaka efter en skadeperiod och noterade en 5:e plats i K45 med 39:20 och Katarina Åström knep en 7:e plats i den tuffa K50 klassen med tiden 40:26.

Ute på Björlandavallen på Hisingen så avgjordes M50 tiokamp där Hälles Stefan Lagerkvist blev 7:a bland 43 startande med poängen 5 577, vilket är nytt distriktsrekord i klassen. Anders Logg gick till sist också enkelt vidare till semifinal på 200m M45 med tiden 23,75.