Sharmarke JSM silver på SM milen

Kalmars flacka, stenlagda gator är förmodligen de gator som mött flest löparfötter i Sverige, ja bortsett ifrån Stockholm och Göteborg. Kalmar är flitiga arrangörer av alla möjliga typer av lopp men ATEA milen brukar ju vara flaggskeppet och i år var den även utsedd till att vara SM på 10km. Även om resultat och startfält inte gick att jämföra med pandemiårens lopp på Anderstorp (minns 2020 när vi hade 20 löpare under 30 minuter!) så var det verkligen klass på främst herrloppet. Snabbaste Hällelöpare var denna gång 22 årige Sharmarke Ahmed  som med 30,12 knep en silver i M22 klassen. I samma klass blev för övrigt Nils Bredin 7:a med 32,10. Bland våra seniorer så noterade Arvid Öhrn en 11:e plats med tiden 30,18, Olle Ahlberg en 17:e plats med 30,44, Daniel Parheden en 38:e plats med 32,30 och Gustav Josefinsson en 40:e plats med 33,07. Ytterligare en SM medalj lev det också för Erik Framme i M50 klassen där han kom 2:a med tiden 35,52.