Nio medaljer på terräng SM

Ifjol hade vi en magisk utdelning på terräng SM då hela manskapet var hela och på plats uppe i Stockholm. Till årets mästerskap i Halmstad så visste vi att många av fjolårets främsta på seniorsidan av olika skäl saknades, men skam den som ger sig. En trupp var på plats och vi hade lag på plats i nästan alla tävlingsklasser. Arrangerande IFK Halmstad bjöd på banor som kunde påminna om vår Samnerödsbana från 2015, snabbt grusunderlag och en del utmanande backar. Varje fall för att vara i Halmstad. Först ut på lördagen var två duktiga veterantjejer. Katarina Åström drog in ytterligare ett guld i K50 klassen med fina 33,27 på 8km banan. Katarina som tidigare vunnit tre guld på bana. Karin Horkerby löpte snabbare, 33:02, vilket räckte till ett silver i K35 klassen. I de tre yngsta flickklassen så spurtade Majken Söderlund Larsson hem en individuell guldmedalj i F16 klassen, ja hon slog även alla F17 tjejerna. Majken drog även fram Hällelaget till en guldmedalj. I laget ingick även Agnes Knauer (individuell 7:a), Ester Strand (8:a) samt Lova Malmqvist Sjögren. För damerna på 4km blev det en 4:e plats för trion Ida Kraft, Tilda Knauer och Julia Svenblad. Undrar ni över att det ingår olika många deltagare i ett lag. De nya reglerna innebär att man räknar på de tre första i laget, de tre obligatoriska. Utöver detta delar man även ut medalj till fjärde och femte löpare från klubben. På herrarnas 4km så blev det en bronsmedalj för Hälle. Olle Ahlberg visade på god form genom att bli 7:a med 11,56, Petter Svensson 17:e med 12,19 och Nils Bredin 19:e med 12,30. På pallen togs även med Adam Brandt som imponerade med 13,03 samt Benjamin Åberg. På lördagen så inledde F19 tjejerna med ett lagbrons. Bäst var Ida Kraft med en 8:e plats. I laget ingick även systrarna Camilla och Philippa Duff samt Hanna Lagerqvist. I P19 klassen så levde Hällekillarna upp till favoritskapet. På 6km banan så var Algot Wedberg bäst med en 7:e plats med 19:55, bra av Algot som tappade många veckor i sommar på grund av sjukdom. Strax bakom Algot kom Jonas Magnusson in på en 10:e plats och Henok Ande till sist var 12:a, detta trots stora problem med en sko som gick sönder.

På de avslutande 10km loppen så blev det ett nytt brons för Hällegrabbarna. Olle Ahlberg steppade upp ytterligare och kom 5:a med 31:20, Petter tog sin hittills bästa SM placering genom att bli 7:a med 31,45 och Nils Bredin blev 14:e med 32,58. Med på pallen var även Hälles fyra Joshua Dudley som kom 30:e med 36,33. För Nils Bredin blev det faktiskt två medaljer. Utöver lagbronset så tog han även ett silver i M22 klassen individuellt. Till sist så blev det även en fin 4:e plats för Tilda Knauer i K22klassen 10km med tiden 40,36.