VM brons till Martin Bäckström och Tobias Jäger!!

OCR VM i Belgien avslutades på söndagen med lagmomentet 6km teamlöpning, där Sveriges mixlag bestod av Hällelöparna Martin Bäckström och Tobias Jäger som tillsammans med Siri Englund gjorde en toppinsats. Tävlingsmomentet är att löparna skall hålla ihop, vissa övningar kräver att man hjälper varandra och man skall passera mållinjen tillsammans. Banan är hindertät och vissa av hindren är unika för just den här tävlingsformen. Sverige kom in en minut efter Nederländerna. Segrade gjorde ett lag som tävlade under neutral flagg. Sveriges damer kom in på en fin femte plats och i det laget ingick Karin Abrahamsson ifrån Hälle.

Hanna Strand vann dubbelt på Götalandsmästerskapen

Götalandsmästerskapen fortsatte på söndagen, och dagens Hälleaktiv på arenan var inte oväntat 14 åriga Hanna Strand som förra helgen starkt bidrag till Hälles segrar på stafett SM för seniorer på 4x800m och 3x1500m. Hanna inledde dagen med seger på 800m med nya personbästatiden 2.15,66, vilket också var en pressning med drygt två sekunder av Nelly Elneds klubbrekord i klassen. Hannas taktik var att grilla motståndarna från start, första varvet på snabba 65 sekunder och med halva varvet kvar så kom hon loss och kunde ohotad gå segrande i mål. Efter några timmars vila så var det dags för favoritsträckan 2000m där hon körde samma taktik , här släppte dock motståndarna tidigare och utan behöva att plocka den allra sista reserven av kraft så kunde hon vinna på 6.24,02, nära halvminuten före tvåan i tävlingen. Noomi Bergman följde upp gårdagens brons på 80m med ett nytt brons på 300m. Förutsättningarna på 300m var tuffa med en ganska stark motvind på första rakan, vilket gjorde att löparna tidigt drog på sig mjölksyra. I en tät sluggermatch på slutet så lyckades Noomi med en elegant målfällning ta hem bronset med några få hundradelar. Tid 44,47. Brons blev det även för 13 åriga Julia Björkman som i sin första kulstöt fick upp 12,45, vilket gav henne sin första mästerskapsmedalj. Med på söndagen var även Ellen Bernhardsson som slutade 18:e i ett stort startfält på F13 600m med tiden 1.55,78.

Tobias Jäger 10:a på VM i OCR

VM i OCR arrangeras i år i den belgiska staden Genk uppe i nordöstra Belgien, inte långt ifrån holländska Maastricht, känt ur EU:s historia. OCR är ju lite speciellt genom att den innehåller både senior och veteranklasser, vilket borgar för stora och svåröverskådliga startfält. För Hälles del så krönte Tobias Jäger med att bli bäste svensk i herrklassen både på korta banan 3km och 15km. På RM vann han 3km men här blev det långa banan som han placerade sig allra bäst med en 10:e plats i den tuffa internationella konkurrensen. I veteranklasserna blev det även en imponerande 6:e plats för Daniel Taube i M45 klassen.

Noomi tog brons på GM:s första dag

Årets Götalandsmästerskap för 13-14 år genomför i år på Edsborgsvallen i Trollhättan. Hälles trupp är liten men vass och på lördagen hade vi bara en start, Noomi Bergman på F14 80m. Som vanligt blåste det motvind på arenan, men i allt mindre omfattning och i finalen noterades faktiskt bara – 0,5. Både försök och final indikerade en mycket jämn final, och så blev det. Från en 6:e bana gick Noomi in på en 3:e plats med personbästatiden 10,65, bara hundradelar ifrån segern.